Press

Tidningen Kollega

En artikel om författaren Ann-Catrin Malmlöfs internationella erfarenhet finns nu publicerad på Kollegas hemsida: http://www.kollega.se/index.cfm?c=15401

Ett utdrag från artikeln har publicerats i nummer 1/2012 helsida på femte sidan av papperstidningen.

http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=0pfnkcg6&gInitPage=1

Västervikstidningen

Hallå där…

Ann-Catrin Malmlöf, som på lördag släpper boken ”En kvinnlig konsult på uppdrag i Colombia”. Huvudpersonens namn: Gerd Malm.

Du förstår att namnet Malm väcker frågor? Det finns en  viss koppling till mig…

Artikeln publicerades i min barndomsstads papperstidning den 24 november 2011.

Finns nu även på nätet = http://www.vt.se/kultur/?articleid=6172922

Från Angola till Orminge

Tidningen iBOO nr 10, okt 2011 presenterar på en helsida  Ann-Catrin Malmlöfs arbete med att underlätta för nya svenskar att lära sig svenska. Dessutom berättades om Angolaboken och att nästa bok om Colombia och Latinamerika kommer att ges ut i november.

Läs artikeln här: http://boofolketshus.se/wp-content/uploads/2009/05/IBoo-nr-10-s10.pdf

Spännande författardebut i Orminge.

Tidningen iBOO nr 10, okt 2010 berättar om boken ”En kvinnlig konsult på uppdrag i Angola” som skrivits av Ann-Catrin Malmlöf.

Tidningen iBOO ges ut av Boo Folkets Hus och delas ut av Posten till samtliga  12 000 hushåll och företag i Saltsjö-Boo.

Tidningen Anti publicerade detta den 12 december 2010

“En kvinnlig konsult på uppdrag i Angola är en aktuell bok som troligen få svenska förlag finner värd att ge ut. Därför ska förlaget AML (förkortning för bokens författarinna Ann-Catrin Malmlöf och förlagets chef) ha en eloge för denna utgivning. Boken handlar om svenska Gerd, som under brinnande inbördeskrig beger sig till Angola för att arbeta med ett kollapsat lands telekommarknad (av alla då i det närmaste obefintliga marknader).

En ovanligt absurd sits, men Malmlöfs svala och välskrivna prosa och fina research målar upp ett mänskligt drama där det absurda i vissa lägen blir det naturliga. I ett krig sätts inte bara allt på spel och ifrågasätts, däribland ens rätt att leva, allt kastas överända. Men konsulten Gerds upplevelser i detta kaotiska Angola blir en givande horisontell berättelse om individens plats i tillvaron, vilka möjligheter denna plats än erbjuder.”

Comments are closed.